FAPAC

La Taula per la Democràcia crida a la societat a mobilitzar-se

La Taula per la Democràcia, de la qual en forma part la FaPaC, crida al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se i participar en l'aturada de país dimarts 3 d'octubre per condemnar la vulneració de drets i llibertats durant la jornada del referèndum. 
 
 
Dimarts 3 d'octubre: ATURADA DE PAÍS
 
Des de la Taula per la Democràcia hi ha convocats els següents actes durant el dia:
 
  • Concentració, a les 11.00h, davant dels col·legis electorals on hi va haver repressió i càrregues policials
  • A Barcelona, es farà una concentració davant de l’IES Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 275, Barcelona), un dels col·legis electorals que van patir la repressió del Govern de l’Estat.
  • Concentració, a les 18.00h, davant dels Ajuntaments de les capitals de comarca i a les principals ciutats.
  • A Ies 18.00h de la tarda: Concentració a la Plaça Universitat de Barcelona, sota el lema “En defensa dels drets i les llibertats”*, per després desplaçar-se fins a la Plaça Sant Jaume.
 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
La Taula per la Democràcia crida al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se
 
Les entitats integrants de la Taula per la Democràcia condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.
 
Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.  A hores d’ara ja portem més de 750 persones ferides.
 
La Taula per la Democràcia expressa la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitja que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que  aquests fets mereixen una resposta contundent.
Constatem la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del Govern i els organismes de l’Estat.
 
Per tot això, fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia.
 
Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia 1 d'octubre,
 
  • Convoquem a la ciutadania de Catalunya, dilluns dia 2, a les 12 hores, a concentrar-se davant de tots els centres de treball i davant dels ajuntaments. A Barcelona, també es farà concentració a la plaça Universitat.
  • Convoquem a tota la societat, patronals, empresaris/es, sindicats, treballadors/es, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya a una ATURADA DE PAÍS, dimarts dia 3 d’octubre.  
 
Fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat Espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.
 
Sortim al carrer, donem una resposta pacífica, contundent i democràtica. No tolerarem cap més agressió. Exigim la immediata retirada dels cossos policials.
 
ATUREM EL PAIS
CATALUNYA, UN SOL POBLE
 
 

Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia 1 d'octubre,

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats