FAPAC

Prop de 40.000 signatures perquè el 21D sigui no laborable

La FaPaC ha traslladat al Govern espanyol les prop de 40.000 signatures recollides per aconseguir que el proper 21D sigui declarat dia no laborable, entenent que les eleccions a Catalunya se celebren en un context d'anormalitat política.
 
COMUNICAT DE PREMSA  
 
Èxit de la campanya després de només dues setmanes activa
 
La FaPaC trasllada al Govern espanyol les prop de 40.000 signatures recollides per aconseguir que el 21D sigui declarat dia no laborable
 
  • Reclamació per escrit al Govern espanyol i al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social perquè se'n facin ressò d'aquesta demanda social.
 
 
Barcelona, 30 de novembre de 2017
 
La FaPaC ha portat a registre a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya les prop de 40.000 signatures recollides en suport a la campanya “Per un 21-D no laborable. Garantim el dret a vot i la conciliació”. Després de dues setmanes activa, tal com es va comprometre, la FaPaC ha donat per tancada la iniciativa per tal de traslladar la petició, amb suficient temps, al Govern espanyol i al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, amb l'objectiu que el proper 21 de desembre, dia de les eleccions a Catalunya, sigui reconegut com a no laborable, no recuperable i retribuït. 
 
La FaPaC ha sol·licitat també al Delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que rebi la federació en els propers dies per tal de poder explicar-li personalment els motius de la petició i aconseguir que el 21D esdevingui una jornada electoral amb les màximes garanties de normalitat. 
 
La FaPaC agraeix el suport massiu rebut amb les prop de 40.000 signatures recollides a la plataforma Change.org en un termini de temps tan curt que deixa patent la voluntat d'una gran part de la societat de reclamar que es garanteixi la conciliació laboral i familiar i, per tant, l'exercici del dret a vot. La federació trasllada també el seu agraïment a les entitats, organitzacions, sindicats que s'hi han volgut adherir al manifest de la campanya.  
 
En la seva demanda, la FaPaC recorda que aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i reconèixer aquest dia com a no laborable ajudaria a què la jornada electoral transcorregués amb més normalitat. Les eleccions a l'Estat espanyol se celebren en diumenge i no en un dia laborable, fruit del consens social, justament per garantir que l'activitat laboral i lectiva no afecti el lliure exercici del dret a vot del conjunt de la ciutadania. 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats