FAPAC

La FaPaC llança la campanya "Matricula a la Pública"

La FaPaC ha llançat la campanya "Matricula a la Pública" en un acte celebrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Es vol animar les famílies a matricular els fills i filles a l’escola pública i promoure els seus valors com la proximitat, la comunitat, la diversitat i inclusió. 

Descarregueu MANIFEST CAMPANYA "MATRICULA A LA PÚBLICA"

 

COMUNICAT DE PREMSA

Presentació de la Campanya “MATRICULA A LA PÚBLICA

 

La FaPaC anima les famílies a matricular a l’escola pública amb una campanya per promoure els seus valors

  • Durant l’acte, la presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, ha llegit un manifest en defensa dels centres públics amb què ha alertat que en el període de preinscripció que s’obrirà en unes setmanes “estarem preparats per estar vigilants a pràctiques que ens portin a tancaments de línies de l’escola pública mentre que l’escola concertada en guanya amb el pas dels anys”.
  • La campanya inclou la difusió del video “Matricula a la Pública” que es distribuirà entre les més de 2.300 AMPA federades de Catalunya i per xarxes socials per transmetre un missatge positiu de l’escola pública i promoure els seus valors. El video està publicat al canal Youtube de la FaPaC: https://www.youtube.com/fapac

 

Barcelona, 21 de març de 2018

En un acte públic celebrat ahir dimarts a la Plaça Santa Jaume de Barcelona, amb la participació de personatges coneguts i representants polítics, la FaPaC ha presentat la campanya “MATRICULA A LA PÚBLICA” amb la qual vol animar les famílies de Catalunya a matricular els fills i filles a les escoles públiques com a millor opció coincidint amb el període de preinscripcions escolars del 13 al 24 d’abril. Com a federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de Catalunya que aplega més de 2.300 AMPA i prop de 500.000 famílies, la FaPaC ha cregut necessari impulsar una campanya d’aquestes característiques davant la inexistència d’una iniciativa similar per part de l’administració per fer costat al sistema educatiu públic i promocionar els seus centres educatius.

La campanya, que just acaba d’arrencar, va acompanyada d’un vídeo, que es distribuirà entre totes les AMPA del país i del qual se’n farà difusió especialmente per les xarxes socials, amb l’objectiu de transmetre un missatge positiu de l’escola pública i promoure els seus valors que fan que sigui la millor opció per matricular els infants de cara el curs vinent. Enguany s’ha apostat per un vídeo senzill, on apareixen uns nens camí de l’escola, que vol posar en valor aspectes com la proximitat i participació, l’organització i funcionament democràtics, la diversitat i inclusió, o la comunitat i creació de xarxes.

Durant l’acte, s’ha fet lectura d’un manifest en defensa de l’escola pública. “No podem quedar-nos indiferents davant dels anuncis publicitaris de l’escola concertada en espais públics que paguem entre totes”, ha alertat la presidenta de la FaPaC, Belén Tascón. “És a la pública on les famílies tenim garanties, on les famílies sabem quines normes s’apliquen, on podem tenir confiança en els mestres i professors”.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la federació, Xènia Amorós, ha recordat la necessitat de no caure en la trampa de triar escola. “Sabem que aquesta tria ens divideix. No volem haver d’entrar en competició per enfrontar escoles i determinar que una és millor que l’altra. Sabem que l’escola pública, tota, és de qualitat i així volem que segueixi sent”.

Pel que fa al període de preinscripció que s’obrirà en unes setmanes, Tascón ha subratllat que “estem preparats per estar vigilants a pràctiques que ens portin a tancaments de línies de l’escola pública mentre l’escola concertada en guanya amb el pas dels anys”.

VÍDEO "MATRICULA A LA PÚBLICA":

El manifest ha servit per fer un repàs dels darrers atacs i lluites portades a terme per la federació durant els darrers mesos. S’ha fet una crítica contundent a la renovació dels 1956 concerts educatius, incloent les escoles que segreguen per sexe. D’altra banda, s’ha reivindicat recuperar la democràcia i participació als centres eliminades per la LOMCE que ha introduït unes proves externes i extandaritzades rebutjades un curs més per la FaPaC perquè obren la porta a la privatització i mercantilització de l’educació. Durant els parlaments, també s’han reclamat espais educatius lliure d’exèrcits i d’armes, i s’ha reivindicat el dret a una formació afectivo-sexual que ensenyi en la diversitat sense discriminació de cap tipus. La defensa de la immersió lingüística i del model d’escola catalana també ha estat present així com el suport al professorat davant les acusacions d’adoctrinament. Finalment, s’ha recordat la lluita contra el decret de menjador portada a terme per la federació perquè sigui reconegut com un servei públic emmarcat en el dret a l’educació, i s’ha fet una defensa d’una escola inclusiva de veritat, amb recursos i on la diferència sigui un valor positiu en l’aprenentatge.

L’acte ha estat conduït per Roger Palà, periodista del diari Crític, i ha comptat amb la intervenció de Dan Crosas, pare de l’AFA Escola Baldiri Reixac, Rosa Cañadell, exportaveu d’USTEC-STEs, Mònica Glaenzel, actriu i mare d’escola pública, Empar Moliner, escriptora i mare d’escola pública. Les actuacions de Lídia Pujol i del grup musical Xiula han posat el punt i final a la presentació de la campanya.

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats