FAPAC

No al tancament línia P3 a l'Escola Bellavista de les Franqueses

La FaPaC exigeix que no es tanqui la segona línia de P3 de l’Escola Bellavista-Joan Camps de les Franqueses del Vallès i es respecti la decisió de les famílies. El tancament respon a una mala planifiació i perpetuaria la segregació escolar ja exitent al municipi.

 

COMUNICAT DE PREMSA

Situació a les Franqueses del Vallès en la preinscripció,   

La FaPaC exigeix que no es tanqui la segona línia de P3 de l’Escola Bellavista-Joan Camps i es respecti la decisió de les famílies

  • LaFaPaC reclama que es mantingui l’oferta escolar inicial i no es vulneri el dret de les famílies a obtenir-ne la plaça escolar pública que han escollit per als seus fills i filles.
  • El tancament d’aquest grup de P3 respon a una mala planificació per part del Departament d’Ensenyament i perpetuaria la segregació escolar ja existent al municipi de les Franqueses del Vallès.

 

Barcelona, 8 de juny 2018

La FaPaC dóna el seu suport a les famílies de l’Escola Bellavista-Joan Camps de les  Franqueses del Vallès afectades pel tancament de la segona línia de P3 proposat pel Departament d’Ensenyament. Durant les darreres setmanes, les famílies i l’AMPA de l’escola s’han mobilitzant amb diferents accions i han mantingut diferents reunions, entre elles, amb l’alcalde per aconseguir mantenir aquesta línia. La federació ha volgut estar al seu costat en tot moment per defensar que no es vulneri la seva decisió en la preinscripció.

Com ja ha reclamat en d’altres territoris, la FaPaC demana que s’ofereixin totes les places disponibles en totes les escoles públiques del municipi, de manera que no es tanqui cap línia de P3, per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i l’equitat de tots els infants a l’educació.

La federació recorda que la decisió de tancar una línia de P3 a l’Escola Bellavista-Joan Camps respon a una mala planificació escolar que no té en compte les necessitats per evitar la segregació escolar al municipi sinó tot el contrari. Aquest tancament agreujaria les desigualtats ja existents i posaria en risc la inclusió social en el barri amb més dificultats socioeconòmiques de la ciutat i amb més segregació del Vallès Oriental.

En aquest sentit, la FaPaC se suma a la petició de les famílies i aposta per abaixar les ràtios per aula per tal de mantenir tots els grups a les escoles del municipi i, alhora, afavorir el rendiment acadèmic de l’alumnat.

Entenem la llibertat d’elecció de centre com el dret de les famílies a tenir una plaça pública prop del seu domicili que els permeti fer xarxa i comunitat perquè l’educació dels seus fills i filles no acaba a l’escola, sinó que continua en tots els espais del barri.

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats