FAPAC

La comunitat educativa es manifesta en suport dels docents

La FaPaC, com a membre de la comunitat educativa, ha sortit al carrer en una manifestació unitària, convocada diumenge 10 de juny a Barcelona, per fer costat als docents de l'escola catalana davant dels atacs rebuts per adoctrinament. 

 

Sota el lema “Deixeu l'educació en pau. Volem educar en llibertat”, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), del qual n'és membre la FaPaC juntament amb altres associacions de famílies, estudiants i sindicats, convocava una acció unitària a Barcelona per donar suport als docents i professionals de l'educació després de la campanya judicial i mediàtica que s'està duent a terme contra els professionals del sistema educatiu català.

La manifestació va servir per fer costat especialment als mestres de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca investigats i acusats d'adoctrinament, així com els docents de la Seu d'Urgell, i els 500 professionals de l'educació amenaçats.

Com a FaPaC vam reclamar que l'escola quedi al marge de la política per tal que a les escoles es puguin abordar tots els temes amb normalitat i amb respecte a totes les ideologies. En aquest sentit, la comunitat educativa es mostra contrària a aquesta voluntat de criminalitzar el professorat durant els darrers mesos i recorda la importància que té posar en valor la defensa de la tasca educativa desenvolupada pels docents i preservar l'escola catalana com un espai de convivència i cohesió basada en principis democràtics i de pluralitat ideològica. 

La manifestació va comptar amb el suport de la plataforma Somescola, formada per més de 50 entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu. 

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats