FAPAC

La FaPaC contra tancament P3 a l'Escola Bellavista-Joan Camps

La FaPaC exigeix que no es tanqui la segona línia de P3 de l'Escola Bellavista-Joan Camps de les Franqueses del Vallès. La federació demana que es respecti la decisió de les famílies i no es vulneri el seu dret a obtenir una plaça pública.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
Situació a les Franqueses del Vallès en la preinscripció,
 
La FaPaC exigeix que no es tanqui la segona línia de P3 de l’Escola Bellavista-Joan Camps i es respecti la decisió de les famílies
  • La FaPaC reclama que es mantingui l’oferta escolar inicial i no es vulneri el dret de les famílies a obtenir-ne la plaça escolar pública que han escollit per als seus fills i filles.
  • El tancament d’aquest grup de P3 respon a una mala planificació per part del Departament d’Ensenyament i perpetuaria la segregació escolar ja existent al municipi de les Franqueses del Vallès.
 
Barcelona, 8 de juny 2018
 
La FaPaC dóna el seu suport a les famílies de l’Escola Bellavista-Joan Camps de les Franqueses del Vallès afectades pel tancament de la segona línia de P3 proposat pel Departament d’Ensenyament. Durant les darreres setmanes, les famílies i l’AMPA de l’escola s’han mobilitzat amb diferents accions i han mantingut diferents reunions, entre elles, amb l’alcalde per aconseguir mantenir aquesta línia. La federació ha volgut estar al seu costat en tot moment per defensar que no es vulneri la seva decisió en la preinscripció.
 
Com ja ha reclamat en d’altres territoris, la FaPaC demana que s’ofereixin totes les places disponibles en totes les escoles públiques del municipi, de manera que no es tanqui cap línia de P3, per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i l’equitat de tots els infants en l’educació.
 
La federació recorda que la decisió de tancar una línia de P3 a l’Escola Bellavista-Joan Camps s’ha pres després de la preinscripció i respon a una mala planificació escolar que no té en compte la necessitat d’evitar la segregació escolar al municipi. Aquest tancament agreujaria les desigualtats ja existents i posaria en risc la inclusió social en el barri amb més dificultats socioeconòmiques de la ciutat i amb més segregació del Vallès Oriental.
 
En aquest sentit, la FaPaC se suma a la petició de les famílies i aposta per mantenir tots els grups a les escoles del municipi i, alhora, afavorir el rendiment acadèmic de l’alumnat.
 
Entenem la llibertat d’elecció de centre com el dret de les famílies a tenir una plaça pública prop del seu domicili que els permeti fer xarxa i comunitat perquè l’educació dels seus fills i filles no acaba a l’escola, sinó que continua en tots els espais del barri.
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats