FAPAC

Formació

CURS DE FORMACIÓ ONLINE

Volem que la formació arribi a totes les AMPA i famílies. Per això, obrim una plataforma de formació online per apropar-vos, d'una forma ràpida i senzilla, les eines i recursos formatius del vostre interès.

Contacte: Si voleu més informació o teniu algun dubte ens podeu contactar a: formacio-online@fapac.cat

 

INSCRIU-TE AL CURS ONLINE

Properament s'iniciarà novament el Curs bàsic de gestió i administració de l'AMPA. Adreçat tant a aquelles persones que s'hi incorporen per primera vegada a l'AMPA com a aquelles que ja hi col·laboren. El curs dóna eines per facilitar la feina organitzativa d’una AMPA, en base a la legislació associativa i la normativa tributària vigent. 
 
El curs està obert a les AMPA federades i és totalment gratuït.
INSCRIPCIONS A PARTIR DEL 15 DE NOVEMBRE DE 2018

 

 

AL COSTAT DE LES AMPA
 

Des de l’Àrea de Formació de la FaPaC, proposem i desenvolupem eines i recursos formatius per millorar la tasca associativa de les AMPA i per millorar les habilitats educatives de les famílies. 

Coordinem un equip de professionals de l’educació, psicòlegs i pedagogs.

L'experiència acumulada amb el contacte amb el món educatiu i associatiu ens ha permès posar a l'abast de les AMPA un servei de formació adaptat a les seves necessitats, als seus reptes i manera de treballar.

 

PUNTS DE FORMACIÓ FAPAC ARREU DEL TERRITORI

Arribem a totes les AMPA de Catalunya amb punts formatius presencials. Des de cadascun d’aquests punts formatius realitzem xerrades i cursos gratuïts cada curs escolar per enfortir la capacitat associativa de les AMPA. 

Per aquest curs 2018-19, a partir d'octubre la FaPaC organitzarà cursos de formació a tots els municipis sobre gestió bàsica d’AMPA/AFA. El curs és gratuït i s’adreça a totes les persones que col·laboren o s’incorporen a les AMPA/AFA de qualsevol municipi. L’objectiu és donar eines per facilitar l’organització de l’AMPA, d’acord a la legislació associativa vigent.

CALENDARI DE FORMACIONS

 

QUIN TIPUS DE FORMACIÓ OFEREIX LA FAPAC A LES AMPA I A LES FAMÍLIES?

El conjunt de l’oferta formativa de la FaPaC per a les AMPA i les famílies s’articula al voltant de tres eixos:

  • FORMACIÓ ASSOCIATIVA: Cursos i tallers per enfortir la capacitat de gestió i funcionament de les AMPA:  administració, participació, comunicació, qüestions legals, èxit educatiu, fonts de finançament...
  • FORMACIÓ SOBRE ELS REPTES DEL NOSTRE SISTEMA EDUCATIU:  Tallers i xerrades relacionades amb temes socials i polítics estratègics per avançar cap al model d’educació que defensem, així com sobre les campanyes que impulsem des de la FaPac, defensant el punt de vista de les famílies: LOMCE, jornada escolar, etc.
  • FORMACIÓ D'INTERÈS PER A LES FAMÍLIES: Tallers i xerrades sobre temes diversos d'interès per a les famílies per donar resposta a les seves preocupacions, neguits i resposta en relació a l'educació dels fills i filles. Es tracta de sessions formatives que, en molts casos, tenen un caràcter de conscienciació i sensibilització de bones pràctiques i hàbits saludables. Es duen a terme gràcies a la col·laboració i conveni amb altres entitats, col·legis professionals, etc. 

 

ALTRES SERVEIS DE L'ÀREA DE FORMACIÓ
(per a AMPA, grups d'AMPA i administracions locals) 

  • Coordinació d’escoles de pares i mares.
  • Cursos de formació de membres de Juntes d’AMPA.
  • Cursos de formació de representants de mares - pares i alumnes als consells escolars.
  • Realització de projectes d’abast municipal o de districte per a la dinamització de les AMPA i de col·lectius d’AMPA de la zona.
  • Assessorament tècnic sobre activitats educatives que puguin organitzar les AMPA

 

 
Podeu contactar amb nosaltres: formacio@fapac.cat 
 

FAPAC. Tots els drets reservats