FAPAC

Formació

CURS DE FORMACIÓ ONLINE

Volem que la formació arribi a totes les AMPA i famílies. Per això, obrim una plataforma de formació online per apropar-vos, d'una forma ràpida i senzilla, les eines i recursos formatius del vostre interès.

Contacte: Si voleu més informació o teniu algun dubte ens podeu contactar a: formacio-online@fapac.cat

 

INSCRIU-TE AL CURS ONLINE

Properament s'iniciarà novament el Curs bàsic de gestió i administració de l'AMPA. Adreçat tant a aquelles persones que s'hi incorporen per primera vegada a l'AMPA com a aquelles que ja hi col·laboren. El curs dóna eines per facilitar la feina organitzativa d’una AMPA, en base a la legislació associativa i la normativa tributària vigent. 
 
El curs està obert a les AMPA federades i és totalment gratuït.
INSCRIPCIONS TANCADES

 

INSCRIU-TE A LES ACTIVITATS FORMATIVES

Esteu al dia de les darreres sessions programades al calendari de la nostra web.

 

 

 

 

AL COSTAT DE LES AMPA
 

Des de l’Àrea de Formació de la FaPaC, proposem i desenvolupem eines i recursos formatius per millorar la tasca associativa de les AMPA i per millorar les habilitats educatives de les famílies. 

Coordinem un equip de professionals de l’educació, psicòlegs i pedagogs.

L'experiència acumulada amb el contacte amb el món educatiu i associatiu ens ha permès posar a l'abast de les AMPA un servei de formació adaptat a les seves necessitats, als seus reptes i manera de treballar.

 

XARXA DE PUNTS DE FORMACIÓ FAPAC ARREU DEL TERRITORI

Arribem a totes les AMPA de Catalunya amb una xarxa de prop de 70 punts formatius presencials (veure mapa dels nostre punts formatius al territori)

Des de cadascun d’aquests punts formatius realitzem xerrades gratuïtes cada curs escolar per enfortir la capacitat associativa de les AMPA. 

 

QUIN TIPUS DE FORMACIÓ OFEREIX LA FAPAC A LES AMPA I A LES FAMÍLIES?

El conjunt de l’oferta formativa de la FaPaC per a les AMPA i les famílies s’articula al voltant de tres eixos:

  • FORMACIÓ ASSOCIATIVA: Cursos i tallers per enfortir la capacitat de gestió i funcionament de les AMPA:  administració, participació, comunicació, qüestions legals, èxit educatiu, fonts de finançament...
  • FORMACIÓ SOBRE ELS REPTES DEL NOSTRE SISTEMA EDUCATIU:  Tallers i xerrades relacionades amb temes socials i polítics estratègics per avançar cap al model d’educació que defensem, així com sobre les campanyes que impulsem des de la FaPac, defensant el punt de vista de les famílies: LOMCE, jornada escolar, etc.
  • FORMACIÓ D'INTERÈS PER A LES FAMÍLIES: Tallers i xerrades sobre temes diversos d'interès per a les famílies per donar resposta a les seves preocupacions, neguits i resposta en relació a l'educació dels fills i filles. Es tracta de sessions formatives que, en molts casos, tenen un caràcter de conscienciació i sensibilització de bones pràctiques i hàbits saludables. Es duen a terme gràcies a la col·laboració i conveni amb altres entitats, col·legis professionals, etc. 

 

ALTRES SERVEIS DE L'ÀREA DE FORMACIÓ
(per a AMPA, grups d'AMPA i administracions locals) 

  • Coordinació d’escoles de pares i mares.
  • Cursos de formació de membres de Juntes d’AMPA.
  • Cursos de formació de representants de mares - pares i alumnes als consells escolars.
  • Realització de projectes d’abast municipal o de districte per a la dinamització de les AMPA i de col·lectius d’AMPA de la zona.
  • Assessorament tècnic sobre activitats educatives que puguin organitzar les AMPA

 

 
Podeu contactar amb nosaltres: formacio@fapac.cat 
 

FAPAC. Tots els drets reservats