FAPAC

Formació

Podeu contactar amb nosaltres: formacio@fapac.cat 

Inscriu-te ja a les properes formacions que tenim programades al vostre territori : 

 

 

 

 

ACTIVITATS FORMATIVES EN CURS

Esteu al dia de les darreres sessions programades al calendari de la nostra web.

Curs de Gestió i Dinamització d'AMPA
Pretén reflexionar sobre el paper dels pares i les mares en el centre educatiu i el paper dinamitzador de l’AMPA en la vida del centre. També ajudar a millorar l’estructura organitzativa i la gestió de la Junta en els àmbits legals i administratius.
Pretén donar pautes i orientacions pràctiques per millorar el grau d’implantació de l’AMPA en el centre i millorar els processos de participació i el de relleus. Sessió  d'hora i mitja. És necessària inscripció prèvia.
 
 
Curs sobre Consells Escolars
Totes les famílies hi estem representades. En aquest espai de participació clau de la nostra escola i institut és important dir la nostra opinió i intervenir en l'educació dels nostres fills i filles. espai. Amb el curs expliquem què és i com funciona aquest òrgan i la importància de participar-hi. Formacions previstes per al primer trimestre, abans de la constitució dels consells escolars.
 
 
​Xerrades sobre la Higiene Nasal
Fruit d'un conveni amb el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, oferim  xerrades de forma gratuita per les AMPA i les famílies, a càrrec de formadors del propi col·legi. Més informació al seu web. Previstes per al primer trimestre. No és necessària inscripció prèvia.
 
 
​Xerrades sobre Assegurances
Amb col·laboració d'Arç cooperativa. Es realitzarà una xerrada exclusiva d'assegurances per a les AMPA, a càrrec d'en Xavier Gòmez. Previstes per al segon i tercer trimestre.
 

AL COSTAT DE LES AMPA

Des de l’Àrea de Formació de la FaPaC, proposem i desenvolupem eines i recursos formatius per millorar la tasca associativa de les AMPA i per millorar les habilitats educatives de les famílies. 

Coordinem un equip de professionals de l’educació, psicòlegs i pedagogs.

L'experiència acumulada amb el contacte amb el món educatiu i associatiu ens ha permès posar a l'abast de les AMPA un servei de formació adaptat a les seves necessitats, als seus reptes i manera de treballar.

 

XARXA DE PUNTS DE FORMACIÓ FAPAC ARREU DEL TERRITORI

Arribem a totes les AMPA de Catalunya amb una xarxa de prop de 70 punts formatius presencials (veure mapa dels nostre punts formatius al territori)

Des de cadascun d’aquests punts formatius realitzem xerrades gratuïtes cada curs escolar per enfortir la capacitat associativa de les AMPA. 

 

QUIN TIPUS DE FORMACIÓ OFEREIX LA FAPAC A LES AMPA I A LES FAMÍLIES?

El conjunt de l’oferta formativa de la FaPaC per a les AMPA i les famílies s’articula al voltant de tres eixos:

  • FORMACIÓ ASSOCIATIVA: Cursos i tallers per enfortir la capacitat de gestió i funcionament de les AMPA:  administració, participació, comunicació, qüestions legals, èxit educatiu, fonts de finançament...
  • FORMACIÓ SOBRE ELS REPTES DEL NOSTRE SISTEMA EDUCATIU:  Tallers i xerrades relacionades amb temes socials i polítics estratègics per avançar cap al model d’educació que defensem, així com sobre les campanyes que impulsem des de la FaPac, defensant el punt de vista de les famílies: LOMCE, jornada escolar, etc.
  • FORMACIÓ D'INTERÈS PER A LES FAMÍLIES: Tallers i xerrades sobre temes diversos d'interès per a les famílies per donar resposta a les seves preocupacions, neguits i resposta en relació a l'educació dels fills i filles. Es tracta de sessions formatives que, en molts casos, tenen un caràcter de conscienciació i sensibilització de bones pràctiques i hàbits saludables. Es duen a terme gràcies a la col·laboració i conveni amb altres entitats, col·legis professionals, etc. 

 

ALTRES SERVEIS DE L'ÀREA DE FORMACIÓ
(per a AMPA, grups d'AMPA i administracions locals) 

  • Coordinació d’escoles de pares i mares.
  • Cursos de formació de membres de Juntes d’AMPA.
  • Cursos de formació de representants de mares - pares i alumnes als consells escolars.
  • Realització de projectes d’abast municipal o de districte per a la dinamització de les AMPA i de col·lectius d’AMPA de la zona.
  • Assessorament tècnic sobre activitats educatives que puguin organitzar les AMPA

 

​- Xerrades sobre Assegurances
Amb col·laboració d'Arç cooperativa. Es realitzarà una xerrada exclusiva d'assegurances per a les AMPA, a càrrec d'en Xavier Gòmez. Previstes per al segon i tercer trimestre.

FAPAC. Tots els drets reservats