FAPAC

Una vuitantena d'AMPA amb ganes de transformar l'educació

Vingudes d'arreu de Catalunya i amb la voluntat de treballar per incidir en l'educació del país, una vuitantena d’AMPA ens vam aplegar dissabte 12 de març a l'Escola Els Pinetons de Ripollet (Vallès Occidental) on vam celebrar la 38a Assemblea General de la FaPaC. La trobada va ser un èxit, enriquidora i profitosa, gràcies a la feina i l'esforç de les persones que formen l'equip tècnic de l'entitat, així com dels membres voluntaris que la van fer possible. 
Durant la trobada, vam compartir un matí de treball per copsar les nostres inquietuds i projectes de futur amb un objectiu comú: millorar l'educació dels nostres fills i filles. L'Assemblea va servir per establir les bases del pla de treball que haurem d'entomar en els propers mesos centrats, en bona part, en lluitar contra les desigualtats socials, garantir la gratuïtat de l'educació, i tombar definitivament la LOMQE.
 
Llegiu comunicat de premsa amb les principals conclusions de l'AGO.

Conclusions dels tallers

Un dels objectius de l'AGO va ser promoure el debat i l'intercanvi d'opinions sobre diferents temes prioritaris. Per això, vam realitzar cinc tallers on les famílies assistents van poder participar activament per fer propostes relacionades amb la planificació educativa, l’escola inclusiva, la gestió dels menjadors escolars, el rebuig a la LOMQE, i la participació d'infants i joves a les AMPA. Uns vam poder aprendre dels altres, i conèixer dinàmiques i experiències diverses. D'aquest intercanvi enriquidor van sortir unes conclusions, propostes i demandes concretes que se sumaran al pla de treball de la federació. Gràcies a totes i tots per la vostra empenta i treball!
 

Documents aprovats

Durant l'Assemblea General es va fer repàs i valoració de l'activitat de la federació de l'any 2015. Les AMPA assistents van aprovar un seguit de documents que podeu consultar:

Memòria 2015

Estat de comptes 2015

Pressupost 2016

- Adhesió al Codi ètic de les Associacions de Barcelona

A més, podeu accedir a la transcripció de l'AGO:

- Resum Acta Assemblea General

Pla de treball 2016

Les principals línies d'actuació per continuar incidint en l'educació van quedar recollides en el Pla de treball de la FaPaC d'aquest any. La defensa de la igualtat d'oportunitats i la millora de la qualitat de l'escola seran dos els eixos centrals de l'acció política i reivindicativa.

Consulteu el Pla de treball 2016 aprovat

Nova organització territorial

En el marc de l'AGO es va aprovar una nova organització territorial de la federació que permetrà un treball més estret i proper entre les AMPA d'una mateixa àrea geogràfica. D'aquesta manera, amb la creació de noves juntes territorials serà més fàcil compartir informació, emprendre accions conjuntes i aprofitar sinèrgies per tal d'incidir en les polítiques educatives. 

La nova composició de juntes territorials queda dibuixada de la següent manera: Barcelona Ciutat, Baix Llobregat, Barcelona Comarques, Catalunya central, Maresme-Vallès Oriental, Vallès Occidental, Girona, Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre.

Descarregueu Mapa organització territorial 2016

Targetó-invitació

Descarregueu-vos el targetó-invitació de l'Assemblea.

Nova junta general, noves cares

Un terç dels membres de la Junta General de la FaPaC es va renovar en l'Assemblea General. Després de quatre anys de feina i dedicació intensa, Àlex Castillo, fins ara president de la federació, va deixar el càrrec per donar pas a Montse Conejo com a nova presidenta de la FaPaC. Amb més de deu anys implicada en el moviment d'AMPA, ha estat promotora de la Federació d'AMPAS de Badalona (FAMPAS), de Badalona Es Mou i de l'Assemblea Groga. També es va aprovar la composició de la nova junta general amb noves incorporacions de mares i pares compromesos amb l'educació. Benvingudes i benvinguts! 
 

Àlbum de fotos

Repercussió als mitjans

Diferents mitjans de comunicació van recollir els resultats de la nostra trobada anual, un fet important ja que volem que la nostra veu arribi al conjunt de la societat i s'escolti cada vegada més fort i amb més contundència. Les famílies som un actor principal en l'educació i així ho vam deixar palès.
Mireu, llegiu i escolteu la repercussió de l'Assemblea als mitjans de comunicació. 
 
RECULL DE PREMSA:

Per què assistir a l'AGO?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Perquè és el moment d'actuar-hi! Les famílies tenim força i tenim veu per canviar el rumb de l'educació. 
Ens hi juguem molt. La veu de cada AMPA és important.
 
Perquè podreu fer les votres propostes, decidir i dissenyar junts el pla de treball de la FaPaC. 
Tots som FaPaC. 
 
Perquè podreu compartir i debatre amb altres famílies sobre els temes que ens preocupen en educació.
Tenim l'oportunitat de canviar el rumb de l'educació.
 
Per conèixer de primera mà l'activitat de la vostra federació.
Els projectes, col·laboracions i aliances, incidència,...
 
Perquè coneixereu les persones de l’equip tècnic i de la Junta, representants de les AMPA,...
Compartim un mateix objectiu. 
 
Perquè tu ets FaPaC. Tots som FaPaC.
 
 

FAPAC. Tots els drets reservats