FAPAC


Benvinguts a la AMPApèdia, l'enciclopèdia lliure de la FaPaC


Aquest és un projecte col·lectiu destinat a construir una base de coneixement útil per al moviment associatiu dels pares i mares dels alumnes. Esperem que us sigui útil per a les vostres consultes i, si pot ser, esperem que hi afegiu també les vostres aportacions.

Per crear nou contingut heu de registrar-vos a la web, i després aneu aquí.

Per a qualsevol dubte consulteu l'ajuda.

Animeu-vos a crear un article sobre la història de la vostra AMPA o el vostre centre educatiu. També podeu fer un article sobre algun coneixement que teniu.


Nota: La FaPaC no se'n fa responsable de la veracitat dels continguts dels articles creats. Si trobeu alguna cosa incorrecta o difamatòria, sisplau fes-nos-ho saber per rectificar-ho.


 

Categories

Pàgina Aleatòria

Acta de reunions

Totes les reunions que fan les associacions, entre elles les associacions de mares i pare d'alumnes (AMPA), han de recollir el desenvolupament i acords assolits en un document que es diu "acta". Aquest document l'ha de preparar la persona que ocupa el càrrec de secretaria i la de signar tant aquesta persona com la que ocupa la presidència de l'associació. S'han de registrar totes les actes de les assemblees que preescriuen els estatuts de l'associació al llibre d'actes, i també es poden entrar les actes d'altres reunions com ara les reunions periòdiques de la junta de l'associació.

Biografia Aleatòria

Bruguera, Joan

Segle XV. Metge. Va deixar diners perquè els joves gironins poguessin estudiar medicina a Montpeller.

Història Aleatòria


CEIP Salvador Vilarrasa (Besalú, Girona)

Una mica d'història...

Imatge procedent d'una postal de l'any 1934. FOTO-VÉLEZ ( fotògraf d'Olot).

El procés que va seguir l'expedient per a la consecució d'un edifici escolar que fos adequat a les necessitats de Besalú, fou llarg i laboriós.

Examineu, si no, aquestes dades amb atenció:

13 d'agost de 1930. Petició formal que fan els mestres a l'Ajuntament.

22 d'agost de 1930. S'acorda comprar el terreny de Can Coll per 5.500 pessetes. L'alcalde de Besalú era el Sr. Ramon Vilardell.

18 de gener de 1931. S'aproven els plans i el pressupost de l'arquitecte Sr. Josep Goday.

22 de desembre de 1931. Per noves necessitats i canvi de Govern, queden anul·lats els projectes anteriors i s'aproven els que presenta l'arquitecte de Banyoles, Sr. Francesc Figueres. L'alcalde de Besalú era el Sr. Manuel Fernández.

3 de maig de 1933. L'arquitecte i els caps d'obra, els senyors Josep Lagares i Amadeu Sala, acorden començar les obres l'endemà mateix.

19 de març de 1934. Inauguració de l'escola pel President del Parlament, Honorable Sr. Joan Casanovas i Maristany.

26 de maig de 1934. L'inspector de Primera Ensenyança, Sr. Torrent, autoritza el trasllat de tot el material escolar a les escoles noves.

Desembre de 1962. Inauguració del menjador escolar. Aquesta inauguració, al igual que altres millores a l'escola, fou possible gràcies a la generosa aportació del Sr. Salvador Vilarrasa.

Any 1963. Va començar a funcionar el transport escolar. Es va establir un itinerari que recollia els nens de Faras i Sant Ferriol.

Març de 1969. S'hagué d'ampliar l'edifici escolar i construir un nou menjador.

Des de llavors les tres unitats escolars, amb 94 alumnes, del 1957, s'han convertit avui en una escola graduada, amb 15 educadors i quasi 200 alumnes.

El nom de la nostra escola, actualment és: CEIP Salvador Vilarrasa. Aquest nom se li va posar en agraïment al senyor que va cedir els terrenys de l'actual camp de futbol. Gràcies a aquesta donació l'edifici escolar es va poder ampliar i també es va poder gaudir d'un camp de futbol que en les hores lectives forma part del pati de l'escola i la resta del dia i caps de setmana és obert a tots els veïns del poble per fer-hi competicions, entrenaments...

 

Fotografia realitzada per Dolors Puig


FAPAC. Tots els drets reservats