FaPaC
472 members
43 photos
10 files
57 links
Canal d'informació de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, que aplega a més de 2350 AMPA/AFA.
Download Telegram
to view and join the conversation
NOTÍCIA 🔊

Escoles Públiques d’Igualada denuncia la manca de places a les llars d'infants municipals de l’Ajuntament ‼️

👉25 famílies que sol·licitaven entrar a la llar més propera se'n queden fora

👉Al conjunt d’Igualada, 9 nenes i nens de P-1 queden fora del sistema públic
NOTÍCIA 📣

Lidón Gasull, directora de la FaPaC, a La Directa:

"Des de fa anys, hi ha una sobredemanda que supera l’oferta de places a l'escola pública"

"Algunes mesures, com l'augment de ràtios, són il·legals i poden afectar la qualitat educativa dins l’aula"

👉 https://directa.cat/families-dalumnes-de-barcelona-denuncien-que-la-dificultat-dacces-a-una-escola-publica-de-proximitat-les-empeny-a-la-concertada/
ALARMA 🚨

El Govern català prepara, d'amagat, una de les majors externalitzacions de serveis bàsics a #Catalunya

Parlem del dret a l’educació, la salut o les cures

Diguem NO a la #LleiAragonès👇👇👇

https://www.youtube.com/watch?v=FXZuBKNApGQ
SÍ, la #LleiAragonès és molt perillosa ‼️

Aquí uns quants motius 💡

ATENCIÓ 🔉

Últim butlletí de la FaPaC del curs 2018-2019

Com aturem la #LleiAragonès? Agenda, propostes culturals, entrevistes i molt més!

Doneu-li una ullada 👀 👇

https://mailchi.mp/fapac.cat/butllet-fapac-juliol-2019-ltim-del-curs-escolar-2018-2019-bones-vacances-i-aturem-la-lleiaragons
🔉 Us informem que des de la passada assemblea general les juntes directives de la FaPaC estan obertes a les AMPA/AFA federades, tal com ho recullen els nous estatuts i el reglament de règim intern de la FaPaC.

Us adjuntem l’ordre del dia de la pròxima junta directiva, que serà aquest dissabte 6 de juliol a les 10h del matí, a la seu de la FaPaC.

📝 Dissabte 6 de juliol
🕙 10h del matí
🏢 Seu de la FaPaC (c/ Cartagena 245, àtic)

Us animem a participar!
🙌
COMUNICAT DE PREMSA 📡

La FaPaC fa balanç del procés de preinscripció i constata que persisteix la mala planificació, el tancament de línies públiques i la manca de transparència.

La federació denuncia que el Departament d’Educació dificulta l’accés a informació oficial i entorpeix la tasca de les representants a les Comissions de Garantia d’Admissió.

L’angoixa i el neguit de les famílies protagonitzen , un any més, un període de preinscripció marcat per la manca de planificació i la poca oferta de places a l’escola pública.
ALERTA! Alguna cosa no encaixa 🧩

🧔🏻📢 Pere Aragonès assegura que la #LleiAragonès servirà per "parar els peus" a l'oligopoli empresarial 💰

🍊🍋 Com és, doncs, que aquesta llei s'aprovarà amb la col·laboració necessària de Ciutadans, aliat polític de l'IBEX-35 📈 https://www.youtube.com/watch?v=xr9dVd1x2pQ
👋🏻Bon cap de setmana!

Tres informacions per acabar la setmana

1⃣Presentació en roda de premsa de la Plataforma Aturem la LLei Aragonès
Com #AturemLleiAragonès?
http://diarieducacio.cat/front-comu-de-sindicats-i-entitats-socials-contra-la-llei-aragones-a-la-qual-acusen-de-privatitzar-els-serveis-publics/

Aturarem la #LleiAragonès, una llei que obre un ventall infinit d'externalització en Sanitat, Educació i Serveis Socials.

Concentració 25 setembre al Parlament

Manifestació 19 d'octubre a Barcelona

2⃣"Les famílies financen a través de quotes moltes vegades il·legals el que hauria de finançar el Departament d’Educació"🤔
Reportatge: https://www.elcritic.cat/reportatges/quin-es-el-cost-real-de-escola-publica-dels-teus-fills-35119

3⃣📢 Mares, pares, professorat: NO signeu cap autorització sense informar-vos de les consequències que pot tenir introduir #GoogleSuite a les escoles.

https://cat.elpais.com/cat/2019/09/18/catalunya/1568821257_954191.amp.html
LaFaPaCesTransforma.jpg
1.3 MB
📣 Benvolgudes, benvolguts, la FaPaC es transforma! 🌀

Us presentem el nou web de la FaPaC (www.fapac.cat), molt més intuïtiu, dinàmic i accessible. Un nou espai pensat per facilitar la feina a totes les associacions federades i, alhora, per compartir amb tota la societat les iniciatives que duem a terme en la defensa d’una educació pública, de qualitat, catalana, laica, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, coeducativa, ambientalment sostenible i feminista

Així doncs, us convidem a visitar-la , a provar les noves funcionalitats que ofereix i a compartir-la amb el vostre entorn.

Esperem que us agradi!
ATENCIÓ! Aquest és el missatge que el Govern no vol que llegiu. Fem-lo córrer!

https://youtu.be/tKEkEBsomlE

Fa uns mesos va saltar la veu d'alarma sobre una llei que el Parlament està a punt d'aprovar i que, per primera vegada, permetrà que les empreses privades gestionin serveis fins ara públics, com:

🎒 l'educació preescolar (P3, P4 i P5)
💉 els serveis sanitaris de pediatria, ginecologia i bancs de sang
👐 serveis socials com el servei d'ocupació

♀️ Sectors altament feminitzats, la qual cosa implica que les treballadores que es veuran afectades per l’externalització d’aquests serveis seran majoritàriament dones.

Es tracta de la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, coneguda com a Llei Aragonès, i aquests són només alguns dels més de 200 serveis que aquesta llei permetrà externalitzar.

Per això, entitats, col·lectius i persones vinculades als sectors sanitaris, socials i educatius sortim al carrer per recordar al Govern que la millor manera de protegir els serveis bàsics de les grans multinacionals és impedint que aquests serveis acabin d'empreses privades.

Per defensar els nostres drets fonamentals, us convoquem:

📆 El 19 d'octubre
A les 17h
📍 Al Departament d'Economia (Rambla Catalunya, 19-21, Barcelona)

🚌 Consulteu si els autocars de la manifestació fan parada a la vostra població: https://fapac.cat/agenda/manifestacio-contra-la-llei-aragones/
📣 Atenció!

📢 Butlletí FaPaC setembre-octubre 2019: 🍂 Jornada de tardor 🙌 mobilitzacions en defensa de l'escola pública 📅 formacions per a AMPA/AFA i molt més!

Consulta aquí les últimes notícies: 👉 https://fapac.cat/?mailpoet_router&endpoint=view_in_browser&action=view&data=WzEwLDAsNCwiYjJhMDg3Iiw4LDBd
IMPORTANT: Ajornem la mobilització contra la Llei Aragonès.

Davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint els darrers dies, des de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès hem considerat ajornar la manifestació contra la Llei Aragonès programada per aquest dissabte, 19 d’octubre, i traslladar-la al proper diumenge, 17 de novembre, a les 12h, davant del Departament d’Economia.
Atenció!

Arriben les pluges les castanyes 🌰 i... La Jornada de Tardor de la FaPaC! 🍂

👉 Aquest dijous, 24 d'octubre, a les 18:30h al Centre Cívic Can Deu de Barcelona parlarem sobre els efectes de l'externalització al sector educatiu.

👥 Ens hi acompanyen David Bondia, doctor i professor de Dret Internacional Públic (UAB) i Geo Saura, doctor i professor de Polítiques Educatives (UGR).

🎫 L'entrada és gratuïta, però les places són limitades.

🏃 Reserva la teva: https://fapac.cat/?mailpoet_router&endpoint=view_in_browser&action=view&data=WzEzLDAsMjkyNCwiNWFmYzI5IiwxMCwwXQ